Dünya

Bursa Osmangazi’den Bakü’de kardeş buluşması

BURSA (İGFA) – Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gecesi’nde, Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Milletvekili Qaniza Paşayeva, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda Türk ve Azerbaycanlı yatırımcı katıldı.

Bursa’nın başta turizm olmak üzere birçok alandaki işbirliği ve yatırım imkânlarının tanıtıldığı programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi şehir Bursa ve Osmangazi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bursa’nın tarihten gelen bir misyonunun da Balkanlar’dan Kafkaslar ve Orta Asya’ya kadar tüm kardeşlerine kucak açmak olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Bursa, binlerce yıllık tarihi ile Türkiye’nin en kadim şehirlerinden biridir. Stratejik konumu sebebi ile tarihin her döneminde insanlığın önemli yerleşim yerlerinden olmuş ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Arkeolojik kazılara göre 7 bin yıllık buluntular elde edilmiştir. Bursa, tarihin en güçlü devletlerinden biri olan Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış olması sebebi ile birçok kültürel mirası bünyesinde barındırmaktadır. Camileri, külliyeleri, köprüleri, çeşmeleri, hanları, hamamları ile yaşayan bir tarih hüviyetindedir. Bursa her sokağında tarihten taşıdığı bir iz ile adeta açık hava müzesi görünümündedir.” dedi.

“İKİ DEVLET, TEK MİLLETİZ”

Bursa’nın geçtiğimiz yıl üstlendiği Türk Dünyası Kültür Başkenti görevini, 2023 yılında Azerbaycan’ın Şuşa şehrine devrettiğini hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz de Osmangazi Belediyesi olarak Azerbaycan’la kardeşlik bağlarımızı her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Şeki kenti ile kardeş belediyeyiz. Şuşa ile de kardeşlik anlaşması için meclisimizden karar aldık. Şehit Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Heşimov’un ismini Bursamız’da bir parka vererek yaşatıyoruz. Gönül coğrafyamızda kim varsa dara düştüğünde bizi yanında bulsun istiyoruz” diye konuştu.

Dündar, “iki devlet tek millet” anlayışının kazandırdığı kardeşliğin devletler ve kurumlar arası ilişkilerin yanı sıra özel sektör alanında da hızla arttığını ifade ederek, tüm Azerbaycanlı kardeşleri medeniyet şehri Bursa’ya davet etti.

Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ise, 3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı’nın şehri Bursa’yı Azerbaycan’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Programında sonunda Azerbaycan Milletvekili Qaniza Paşayeva, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iki ülkenin kardeşlik bağlarının güçlenmesine verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -