Gündem

İlk kazma Malatya’da vuruluyor

MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, Malatya Çarşısı’nın bulunduğu 220 dönümlük alanda incelemelerde bulundular.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, deprem bölgesinde ilk çarşı çalışmasının Malatya’da yapıldığını vurgulayarak, “Emlak Konut Genel Müdürümüz ilk defa bu projeyi deprem bölgesinde Malatya’da başlattığının da altını çizerek ifade etmek istiyorum” dedi.

Ayrıca Başkan Gürkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut Genel Müdürlüğüyle yapılan görüşmeler neticesinde Niyazi Mısri Mahallesi, Cezmi Kartay Caddesi ve Sivas Caddesi’ne kadar olan kısımların da projeye entegre edilerek, bütüncül bir plan yapıldığının altını çizdi.

GÜRKAN: ÇARŞIMIZ DAHA MODERN VE ÇAĞDAŞ ANLAMDA İNŞA EDİLECEK

Malatya Çarşısı ile alakalı bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının teknik ekibi ile Emlak Konutun yetkilileri ile beraber şehir merkezindeki çarşının incelenip değerlendirilmesi ve sürecin hangi aşamalarda olduğunu yerinde görüp, incelemek adına Malatya çarşımıza geldik. Daha önceden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Emlak Konut işbirliğiyle yaptığımız daha önceki protokol görüşmeleri kapsamında 7 dönüm alan içerisinde bulunan Bakırcılar Çarşısı’nın 290 dükkânın temelinin atılması ve temelinde oluşan suyun drenaj çalışmalarına bizler belediye olarak başlamıştık.
Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Malatya Çarşısı’nın içerisinde bulunduğu 220 dönümlük alan fore kazıklarla beslenerek üzerine çarşımız, daha modern ve çağdaş anlamda inşa edilecek. Bu konuda Emlak Konutumuzun yapmış olduğu planlama çalışmasının da son aşamasına geldik.

GÜRKAN: 220 DÖNÜMLÜK ÇARŞIMIZIN YAPIM FAALİYETLERİ BAŞLAYACAK

Malatya Çarşısı’nda ilk kazmayı vurmak amacıyla Emlak Konut Genel Müdürümüz ile birlikte şehrimizin çarşısının bulunduğu alana geldik. Şu anda buranın ihale süreci tamamlandı. İhaleler yapıldı. En kısa zamanda 220 dönümlük çarşımızın yapım faaliyetleri başlayacak. Ben bu çalışmalarımızın Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca çalışmalarda paydaş olan ve bizlere destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, Malatya Valiliğimize ve Emlak Konut Genel Müdürlüğümüze Malatya halkı adına müteşekkir olduğumu ve teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Emlak Konut Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde 220 dönümlük şehir merkezindeki ticari alanın dışında Niyazi Mısri dediğimiz şehrimizin batısındaki olan kısım ile doğu kısmındaki Cezmi Kartay ve Sivas Caddesi’ne kadar olan kısmın da bu projeye entegre edilerek, bütüncül bir anlamda şehir merkezinin ayağa kaldırılması planlanmıştır. Bu çalışmaların bütün teknik detayını ve ihalesini yaparak yer teslimini yapan Sayın Genel Müdürümüze ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye verdikleri desteklerden dolayı müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum.Cumhuriyetimizin 100. Yılında veTürkiye Yüz Yılında Türkiye’mize yakışır, yaraşır imar düzenlememelerini Malatya’mızda gerçekleştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Yapılan çalışmaların memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emlak Konut Genel Müdürümüz ilk defa bu projeyi deprem bölgesinde Malatya’da başlattığının da altını çizerek ifade etmek istiyorum” dedi.

Deprem bölgesindeki 11 ili kapsayan ve Malatya’nın da aralarında bulunduğu yerlerde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem,“İnşallah bizlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak hükümetimiz olarak burada devletimizin bütün birimleriyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütün birimleriyle elimizden geleni 7/24 gece gündüz demeden tüm çalışmaları biran önce kaliteli hızlı ve en ekonomik bir şekilde yapmaya çalışacağız. Malatya’mıza ve diğer deprem bölgelerimize değer katacak projelerimizi üretmeye devam edeceğiz. Bununla ilgili üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Sayın Bakanımızda bununla ilgili talimatlarını verdi, 7/24 buradayız tüm deprem bölgesinde Emlak Konutun marka değerini kalitesini birimlerimizle birlikte burada vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Belediye Başkanımızın bizlere gösterdiği ilgiden, yardımlardan dolayı kendisi ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -