Gündem

Kayseri’de Uluslararası Yol Bisikleti’ne geri sayım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’yi “spor şehri” yapma yolundaki çaba ve özverilerinin meyvelerini veriyor.

Türkiye’de bisikletin merkezi haline gelen ve gelenekselleşen uluslararası yol bisikleti müsabakalarına yine ev sahipliği yapan Kayseri Erciyes, Grand Prix Kaisareia etabı ile tüm hızıyla devam ediyor.

Birçok sportif dalda profesyonel sporcuların cazibe noktası olan Erciyes, merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) takviminde dünyada en fazla bisiklet yarışına ev sahipliği yapan yer olarak biliniyor.

Erciyes Uluslararası Yol Bisiklet Yarışları, Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde, Erciyes Yüksek İrtifa ve Spor Turizmi Derneği organizasyonu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.Ş., Spor A.Ş. ve Bisiklet Turizm Derneği destekleri ile devam ediyor.

9 ÜLKEDEN SPORCU KATILACAK

Hafta sonu gerçekleşecek olan Grand Prix Kaisareia etabında 134 kilometre uzunluğundaki parkurda, Kazakistan, Özbekistan, Japonya, Malezya, Ukrayna, Eritre, Hollanda, İngiltere ve Türkiye’den sporcular katılacak.

Yarışlar, erkek ve kadın olmak üzere iki kategoride yapılacakken, 19 Ağustos Cumartesi günü erkekler kategorisinde saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan start alacak yarışlar, Erciyes Dağı’nda tamamlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -