Gündem

Çiğli’de işçi maaşlarına yüzde 35 iyileştirme

İZMİR (İGFA) – Çiğli Belediyesi ile Genel İş 8 Nolu Şube yönetimi arasında ÇİBEL şirketi çalışanlarına yönelik sürdürülen iyileştirme görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

Görüşmeler neticesinde 2023 yılının ikinci altı ayında günlük ücretler dahil tüm yan haklara yüzde 35 oranında ücret artışı yapılacak.

Ek protokol görüşmelerine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Disk/Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, yönetim kurulu üyeleri, işyeri sendika temsilcileri ve ÇİBEL şirket yetkililerinin katılımıyla imza altına alındı.

ÇİBEL şirketi çalışanları imzalanan TİS kapsamında 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere (TEFE+TÜFE/2+2) oranında bir ücret artışı daha elde edecek.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

İmzalanan ek protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçü, “Hükümetin kötü ekonomi politikalarından kaynaklanan yüksek enflasyon karşısında ücretli çalışanların geçim ve yaşam şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığının farkındayız. Vergilere, kiralara ve günlük temel ihtiyaçlara gelen fahiş zamlar işçi sınıfının ayakta kalma mücadelesini zorlaştırıyor. Bu kötü gidişatın faturası işçilere olduğu gibi belediyelere de kesiliyor. Merkezi yönetim tarafından gelirlerimizde ciddi kesintiler yapılıyor. Buna rağmen hem hizmet üretmeye hem de emekçilerimizin yaşam koşullarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bir süredir gerçekleştirdiğimiz iyileştirme görüşmelerini sonuçlandırdık. Emekçilerimizin günlük ücretler dahil tüm yan haklara yapılacak ücret artışını ’den %35’e çıkardık. Hayırlı ve bereketli olsun” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -