Gündem

Bursa Gemlik’ten Türkiye’ye örnek olacak ‘kooperatif’

BURSA (İGFA) – Son depremlerle acılarımızın tazelendiği on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu günlerde umut ışığı olacak haber Bursa’nın Gemlik ilçesinde Manastır bölgesinden geldi.

Efe Konutları, Günaydın Park ve Bulvar Park sitelerinin ardından Zeki Barış Sitesi de depreme dayanıklı olarak yeniden ve yerinde dönüşüm ile inşa edildi.

Son genel kurul toplantısında konuşan Kooperatif Başkanı Hamza Aygün, zamanın laf değil icraat zamanı olduğunun altını çizerek, “Konuşarak kaybedecek vaktimiz yoktur. Yağmurun yağması, rüzgârın esmesi nasıl tabii bir olay ise deprem de tabii bir olaydır. Afet haline gelmesi bizim tedbirsizliğimizden kaynaklanmaktadır. Deprem olması değil tedbirsiz olmamız afete yol açmaktadır. Nasıl yağmur yağdığında ıslanmamak için şemsiye kullanıyorsak veya kar yağdığında donmamak için kalın giyiniyorsak aynı bu şekilde depremden korunmak için de sağlam zeminlerde sağlam yapıları inşa etmemiz gerekir. Sağlam olmayanları da Kentsel dönüşüm ile yenilememiz gerekir” diye konuştu.

“4. KEZ İSPAT ETTİK”

“Kentsel dönüşümün nasıl olacağını ve ne şekilde yapılacağını 4. projemizle gösterdik” diyen Aygün konuyla ilgili görüşlerinde şunları kaydetti:

“Önce 10 daireli EFE konutları ardından 100 daireli Günaydın Park sitesi, 40 daireli Bulvar Park sitesi ve son olarak 25 daireli Zeki Barış kooperatifi. Bize güvenen malikler ile çok kısa bir zamanda 175 ailenin depreme dayanıklı konutlarında huzur içinde yaşamasına vesile olduk. İnsanımızı deprem sonrasında yıkılan binaların enkazından kurtarmak, onlara çadır ve konteyner kentler kurmak çok kıymetli işlerdir. Ama biz inanıyoruz ki asıl mesele o insanların enkaz altında kalmadan, çadır ve konteynerlara mahkûm etmeden; kendi evlerinde güvenle oturmalarını temin etmektir. Bunun yolu da hemen derhal bu günden başlayarak kentsel dönüşümü gerçekleştirmektir. Dönüşümün önündeki en büyük engel isteksizliktir. Tecrübeler de gösteriyor ki bir yerde kentsel dönüşüm gerçekleştirilememişse orada isteksizlik vardır. Söze gelince herkes kentsel dönüşümden yana olabilir. Ama iş icraata geldiğinde bazen menfaatler, bazen ehliyetsizlikler, bazen de çekememezlikler sonucunda dönüşüm gerçekleştirilemiyor. Biz samimi olursak ve istersek kentsel dönüşüm gerçekleşir”.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -