Gündem

Muğla’da sosyal destekler yüzde 110 arttı

MUĞLA (İGFA) – 31 Mart yerel seçimleriyle Muğla’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Aras, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara sağlanan “Halk Kart” yardımını yüzde 110 arttırdı. İhtiyaç sahiplerinin gıda, yakacak, giyim vb. temel ihtiyaçları için uygulanan Halk Kart projesi ile vatandaşlara destek sağlanıyor.

HALK KARTTAN 3 BİN 117 AİLE YARARLANDI

Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor. Büyükşehir uzman ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere verilen Halk Kart, hizmetinden il genelinde 3 bin 177 aile yararlandı. Halk Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik gibi temel ihtiyaç ürünlerini satın alabiliyor. Proje ile 1-2 kişilik hanelere 340,00₺, 3-4 kişilik hanelere 460,00₺, 5 ve üzeri kişilik hanelere 580,00₺ ödeme yapılırken artışın ardından 1-2 kişilik hanelere 750,00₺, 3-4 kişilik hanelere 1.000,00₺, 5 ve üzeri kişilik hanelere 1.250,00₺ olacak şekilde Halk Kart tutarları güncellendi. Halk kartın yanı sıra diğer sosyal yardımlarla birlikte bugüne kadar vatandaşlara 36 Milyon 553 bin 788 TL sosyal yardım yapılırken, eğitim öğretim dönemi boyunca İlköğretim ve lise öğrencisi çocuğu olan ailelere çocuk başına ek beslenme yardımı ödemesi yapılmaya devam ediliyor.

“HER ALANINDA VATANDAŞLARIMIZA DESTEK VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel yönetimler olarak hayatın her alanında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve destek vermek için çalışacaklarını söyledi. Aras, “Gönül ister ki sosyal yardım diye bir kavram hiç olmasın. Ekonomik olarak her vatandaşımızın yüksek bir refah düzeyine ulaşsın ve huzur içinde yaşasın. Ancak şu şartlarda bu durum ülkemizde mümkün değil. Özellikle ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Bizler de yerel yönetimler olarak altyapı, yol, su gibi temel ihtiyaçların yanı sıra sağlık hizmetleri, tarım projeleri, maddi destekler gibi sosyal konularda da çalışmalar yapıyoruz ve bunu arttırarak sürdüreceğiz. Burada en önemli kıstasımız ise kimseyi rencide etmeden desteklerin sürdürülmesi konusunda hassas davranmak olacak” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -