Gündem

Merhum Başbakan Erbakan’ın ‘Siyasi Uzlaşı Ahlakı’ Konya’da anlatıldı

KONYA (İGFA) – Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Erbakan ve Siyasi Uzlaşı Ahlakı” adlı konferans, siyaset bilimci düşünür Ahmet Akgül’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferans öncesinde merhum Erbakan’ın hayatından, konuşmalarından bölümlerin ve Milli Çözüm Dergisi mensuplarının deprem bölgesindeki çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Milli Çözüm Dergisi Bölge Başkanı Necmettin Erdoğan Bişkin, dergi olarak farklı kesimleri Türkiye’nin menfaatleri konusunda ittifak halinde çalışmaya davet etmeye devam edeceklerini söyledi. Bişkin, Milli Çözüm Pojeleri’nin millet için ihtiyaç değil, artık bir zaruret olduğunu öne sürerek, söz konusu projelere geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Şerife Sultan Cesur adlı küçük kız çocuğunun okuduğu Erbakan Hoca için yazılmış “Bahar Geldi” şiiri salonda duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Fatma Betül Erişkin’in “Erbakan’dan Manevi Uyarı Ve Mesajlar” başlıklı sunumu sonrası depremde ölenlere Allah’tan rahmet dileyerek ve deprem bölgesine koşarak büyük fedakarlıklar gösteren resmi gönüllü herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Milli Çözüm Dergisi Baş Yazarı Siyaset Bilimci Düşünür Ahmet Akgül, merhum Erbakan’ın hayatından verdiği çok sayıdaki örneklerle beraber sosyal siyasi askeri ekonomik birçok konuya temas etti.

Doğal felaketlerin oluşturduğu tahribatları ve yaşanan acıları sadece kadere yüklemenin büyük bir hata olacağını belirten Akgül, akla, bilime, ahlaka dayalı ‘Adil Düzen’ projelerinin uygulanması ile bu tür felaketlerde yaşanan acıları en aza indireceğini vurguladı.

Yaşanan felaketin ana sorumlusunun 1999 depremi sonrası aradan geçen yıla rağmen 20 yıldır tek başına yönetimde olan AK Parti ve Erdoğan iktidarı olduğunu öne süren Akgül, “Yeni yapılan binalar bile yıkılmıştır. İmar affı ile depreme dayanıksız binaların olduğu alanlarda kentsel dönüşüp gerçekleştirilmemiştir. Hatalı projelere imza atan tüm yetkililer başta olmak üzere yaşadığımız büyük acının sorumluları öncelikle Allah katında çok büyük vebaldedirler ve mutlaka hukuk önünde de hesap vermelidirler” dedi.

ERBAKAN HOCA İTTİFAKLARA NASIL BAKARDI?

Erbakan’ın yapıcı ve hayırlı ittifaklardan yana olduğunu öne süren Ahmet Akgül, koalisyon hükümetleri ile ülkeye büyük hizmetler yaptığını da örnekler vererek anlattı:

Günümüzde yaşanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kaynaklı seçim ittifakı tartışmalarının benzeri, geçmişte 80’li yılların sonu 90’lı yılların başında da yaşandığını anımsatan Akgül, “O süreçte Refah Partisi’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, iktidarda olan ANAP Genel Başkanı Turgut Özal’a karşı; DSP, SHP, DYP ve diğer muhalefet partilerine bir ittifak projesi sunmuşlardı. Erbakan, 1991 Genel Seçimleri öncesince yaptığı konuşma sırasında bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta, muhalefet partilerine bir araya gelme çağrısı yapmıştı: “Muhalefet partilerine gelin beraber hareket edelim davetinde bulunuyorsunuz. Bir yandan da bu muhalefet partilerine faizci diyorsunuz. Faizci olan bu partilerle bir araya gelmekle onlarla aynı duruma düşmüş olmuyor musunuz?” sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “Evet, söylediğiniz her iki konu da tamamen haklıdır ve sizin dediğiniz gibi içerisinde herhangi bir tezat bulunmamaktadır. Biz bu muhalefet partilerini beraberliğe neden çağırıyoruz? Gelin şu Turgut Özal’ın yaptığı hileyi, haksızlığı ve bu antidemokratik kanunları birlikte değiştirelim diyoruz. Eğer bu haksızlıkları değiştirmek için yanımıza gelirler, beraberce bu kanunları değiştirirsek ne âlâ, memleket için hayırlı bir adım atmış oluruz. Bu demek değildir ki; “Gelin birlikte faizcilik yapalım.” Bizim teklifimiz: “Gelin bu haksızlık ve yanlışlıkları ortadan kaldıralım, millete memlekete hayırlı hizmetler yapalım!. Evet Erbakan Hoca ülkemize önemli hizmetlerinin büyük bir çoğunluğunu katıldığı çeşitli koalisyon hükümetleri ile yapmıştır. “Kıbrıs Zaferi” kazanılmıştır, ülkemizin “Ağır Sanayi Hamlesi” gerçekleştirilmiştir. “Havuz Sistemi” ile ülkemiz o dönemde 11 ayda faiz ve sömürü çarkından kurtarılmıştır. Manevi kalkınma hamleleri başarılmıştır. “İslam Birliği ve Yeni Bir Dünya” projelerinin çekirdeği olan D-8 kurulmuştur” diye konuştu.

“Erbakan Hocamız milli değerimizdir, bu parti meselelerine sığmaz” diyen Akgül, Erbakan’ın kuşatıcı bakış açısıyla ilgili de çeşitli hatıralardan bahsederek, örnekler verdi.

Akgül, konuşmasında ayrıca, merhum Erbakan ile katıldığı özel bir toplantıda gösterimi yapılan Atom Silahlarını dahi etkisiz kılan yüksek teknoloji başta olmak üzere Erbakan’ın Türkiye’ye bıraktığı stratejik teknolojilerden de bahsedildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -