Gündem

Selçuk Türkoğlu ‘Odak Noktası’na konuk oldu… İYİ Parti Bursa’dan minimum 5 vekil çıkaracak

BURSA (İGFA) – İYİ Parti Bursa İl eski başkanı ve Bursa 1. Bölge 1. sıra adayı Yüksel Selçuk Türkoğlu, İGF TV ve Herkes Duysun TV’nin ortak yayınında Odak Noktası programına konuk oldu.

Türkoğlu, moderatörlüğünü Merve Özdemir Çevik‘in yaptığı programda İGF Genel Başkanı ve Herkes Duysun Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir‘in sorularını yanıtladı.

EĞİTİM YAZ BOZ TAHTASINA DÖNDÜ

Aynı zamanda eğitimci olan Selçuk Türkoğlu, ülkedeki eğitim sistemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede eğitimin yaz-boz tahtasına döndüğünü söyledi.

İLK TURDA SONUÇLANACAK… BURSA’DAN MİNİMUM 5 VEKİL ÇIKACAK

Seçim anketi yaptırmadıklarını kaydeden Türkoğlu, birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağını öne sürerken, ikinci tura kalınması halinde de bu sonucun değişmeyeceğini söyledi. Rakam ve anketlerle bunu anlatmaya gerek olmadığını ifade eden Türkoğlu, İYİ Parti olarak Bursa’dan minimum 5 milletvekili ile TBMM’de temsil edeceklerini öne sürdü.

Eşit olmayan bir ortamda yarış içerisinde olduklarını kaydeden Selçuk Türkoğlu, bakanlık koltuklarını bırakmadan milletvekili adaylarının ortada dolaştığını ifade ederek, “Bozüyük’ten Susurluk’a kadar ana hatta kadar bakın bir aydır afişimizi asmak için yer aradık. Diğer tarafta binlerce tarafı doldurmuşlar ve her yeri kapatmışlar. Dengesizlik burada bile ortada. Boş duvar buluyoruz ama bizim afişi asmakta çekiniyorlar. Maalesef ülkeyi getirdikleri nokta bu” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKIMIZIN ADINI BİR KEZ OLSUN DOĞRU SÖYLEMEDİLER

Siyasetin dilinin sertleşmediğini ve bunu yapanın iktidar olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Bizim ittifakımızın adı ‘Millet‘ olmasına rağmen bizim adımızı bir kez de olsun doğru söylemediler. Israrla adımıza ‘Zillet‘ diyerek bu çirkinliği kendileri yapmaya devam ediyor. Ancak biz Türkiye’yi bu çirkinliğe götürmeyeceğiz” dedi.

Türkoğlu, bu seçimde birilerini seçmekten öte, ucube ve saray sisteminden, yalan imparatorluğundan kurtarılarak, 6’lı masanın da imza attığı güçlendirilmiş parlamenter sisteminin onaylayacağı bir seçim olacağını söyledi. “Ben bu seçimde şunu oylayacağım” diyen Selçuk Türkoğlu, “Memleketin yönü Suriye, Irak, Afganistan’a doğru mu devam etsin, yoksa kuruluş değerlerine uygun batıya doğru mu yönelsin? Bunu seçmemiz gerek. Vatandaşımızın da bunu iyi görmesi gerek” diye konuştu.

“DEĞİŞİMLE ÖNCE KAPIKULE’DEN ADALET İÇERİYE GİRECEK”

Programda tarım politikaları ve turizme yönelik değerlendirmelerde de bulunan Türkoğlu, “Değişimle birlikte inşallah Türkiye rahat bir nefes alacak ve 14 Mayıs’taki seçimlerle yaşanacak bu değişimle birlikte öncelikle Kapıkule’den adalet ve onunla birlikte yeni bir güven ortamı sorunumuzu aşmamıza vesile olacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -