Gündem

İmamoğlu’nun Beylikdüzü davası 30 Kasım’a ertelendi

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı sonrası Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yargılandığı dava bugün başladı.

İmamoğlu dahil 7 sanık hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenen davanın bir sonraki duruşması 30 Kasım’da görülecek.

Savcılık, İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkında kamuoyunda “siyasi yasak” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti.

Ocak ayında açılan davanın ilk duruşması Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İmamoğlu duruşmaya katılmadı.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’ın haberine göre, dava konusu süreç, İçişleri Bakanlığı’nın, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ilişkin yaptığı bir inceleme ile başladı.

İnceleme konusu, 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen bir ihaleydi.

Beylikdüzü Belediyesi, Kültür Merkezleri’nde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi ihalesine çıktı. İhaleyi kazanan firmanın yeterliliğinin bulunmadığını öne süren başka bir firma itirazda bulundu. Ancak bu itiraz belediye yetkililerince reddedildi. Bunun üzerine, İçişleri Bakanlığı ihale süreciyle ilgili inceleme başlattı.

Habere göre iddianamede 250 bin liralık kamu zararı olduğu savunuluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -