Yerel

Manisa’da suda kayıp-kaçak yüzde 34’e indi

MANİSA (İGFA) – MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Manisa’da 6 siyasi parti temsilcisinin il genelindeki kayıp-kaçak su konusuyla ilgili yaptığı açıklamaların gerçek dışı olduğunu vurguladı.

476 milyon TL’lik su faturasının vatandaşlara yansıtıldığı iddialarına da açıklık getiren Aydınyer, MASKİ’nin 2020 yılındaki ham su gelirinin 200 milyon TL olduğu belirterek, MASKİ kurulduğunda yüzde 54 olan kayıp kaçak oranı yapılan yatırımlarla yüzde 34,52’ye düşürüldüğünün altı çizdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Manisa TV’de katıldığı programda, Manisa’da 6 siyasi parti temsilcisinin il genelindeki kayıp-kaçak su konusuyla ilgili yaptığı açıklamalara açıklık getirdi.

Yapılan açıklamaların gerçek dışı olduğunu vurgulayan Aydınyer, “Su kayıp-kaçaklarını en aza indirmek için gerek içme suyu hatlarında gerekse de içme suyu depolarında büyük yatırımlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bu noktada yapılan yatırımların ve eldeki verilerin aksine 6 siyasi partinin İl Başkanları tarafından güncel olmayan bilgiler verilerek kamuoyunu yanıltmaktadır.” dedi.

Manisa’nın yüzde 34,52’lik kayıp kaçak oranı ile diğer Büyükşehirlerden daha başarılı olduğu ifade eden Aydınyer, 2020 yılı İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıpları Raporunda diğer Büyükşehir ve İl Belediyelerinin de kayıp kaçak oranlarına değindi.

Rapora göre kayıp-kaçak oranları; Mersin yüzde 63, Muğla yüzde 46, Edirne yüzde 46, Kırklareli yüzde 46, Balıkesir yüzde 39, Ankara yüzde 38, Antalya yüzde 36, Denizli yüzde 36, İzmir yüzde 30, Aydın’da sağlıklı bir veri olmadığı için değerlendirme dahi yapılamadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -