Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
2.38%
Bitcoin
108.720,75 USDT
eth
ETH
5.56%
Ethereum
2.565,63 USDT
bch
BCH
-0.21%
Bitcoin Cash
502,88 USDT
xrp
XRP
2.64%
Ripple
2,24 USDT
ltc
LTC
4.87%
Litecoin
87,88 USDT
bnb
BNB
1.48%
Binance Coin
659,27 USDT
sol
SOL
2.69%
Solana
152,87 USDT
avax
AVAX
7.52%
Avalanche
18,57 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hermes, Aspendos’ta gün ışığına çıktı!

Hermes, Aspendos’ta gün ışığına çıktı!

featured
service

ANKARA (İGFA) – Aspendos’ta gün ışığına kavuşan eserleri sosyal medya hesaplarından duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni bir keşfe ilişkin duyuruyu yine sosyal medya hesabından yaptı.

“Zamanın sessiz tanığı Aspendos’ta, yüzyıllardır gömülü kalan figürler gün ışığına kavuştu” diyen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde GeleceğeMiras projesi kapsamında süren kazılarda, Roma İmparatorluk Dönemi’ne ait Hermes heykeli gün yüzüne çıktığını açıkladı.

Aynı alanda Aphrodite ve Eros’un başları ile Artemis ve Nemesis’e ait heykel parçaları da keşfedildiğini belirten Bakan Ersoy, projede emeği geçen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederken, ayağa kaldıracakları bu eserlerin ülkenin kültür ve turizm hayatına hayırlı olmasını diledi.

ZEUS’UN HABERCİSİ HERMES

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde Hermes heykeli ile ilgili şu bilgiler mevcut:

Ortaya çıkarılan heykel, Olympos’un baş tanrısı Zeus’un habercisi ve tanrıların en hızlısı olarak bilinen Hermes’i tasvir ediyor. Hellen mitolojisinde yolların, ticaretin, konukseverliğin, diplomasinin, yarışmaların ve astronominin tanrısı olarak bilinen Hermes, aynı zamanda hırsızlar ile tüccarların, sürülerin ve çobanların koruyucusu olarak da tanımlanıyor. Heykel, sağ elinde bir para kesesi, sol elinde ise omuzundan aşağı doğru sarkan peleriniyle birlikte tuttuğu kerykeionu (asası) ile betimlenmiş. Sol ayağının yanında ise başı Hermes’e dönük bir koç figürü yer alıyor. Yazıtlı bir kaide üzerinde ayakta duran heykelin ağırlığı sol ayağına verilmiş, sağ ayağı ise dizden hafifçe kırılarak öne atılmış. Kazı çalışmalarında parçalı olarak ortaya çıkarılan ve tamamına yakın bölümü gün yüzüne çıkarılan heykel, kazı evi deposunda birleştirilerek bütüncül haliyle değerlendirildi. Kaidesiyle birlikte toplam 1,65 metre yüksekliğe ulaşan eser, stilistik özellikleri açısından Roma İmparatorluk Dönemi’ne (MS 2. yy sonu – 3. yy başları) tarihlendirilmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
Giriş Yap

AOLHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Sosyal Medya Yönetimi - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Yaşam - Erkek Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Görüntülü Sohbet - Takipçi satın al - E-Pin Satış -