Dünya

Tayvan Cumhurbaşkanı bir aylık maaşını Türkiye’ye bağışlayacak

ANKARA (İGFA) – Tayvan Cumhurbaşkanı ve Yardımcısı birer aylık maaşlarını Türkiye’ye bağışlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Tükiye’nin vatanını yeniden inşa etmesine yardımda, üzerlerine düşeni yapmayı umdukları” da belirtildi.

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, Türkiye’deki ilk arama ve kurtarma ekibimizin üyeleriyle konuştuğu fotoğrafı aktararak, sahadaki durum hakkında bilgi aldı. Tsai Ing-wen, “Çabaları için derinden minnettarız ve onlara ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı gibi Dışişleri Bakanı Jaushieh Joseph Wu, 6 Şubat’ta Türkiye için taziye mesajlarını iletirken, uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi ve dünyada iyilik için güç olarak Tayvan’ın kurtarma çabalarını desteklemek için 200 bin ABD Doları insani yardım bağışladığını belirterek, bakanlık olarak 40 personel, üç kurtarma köpeği ve 6,6 metrik ton ekipman ve cihazdan oluşan bir arama kurtarma ekibinin, afet yardım operasyonlarına yardımcı olmak için derhal sevk edildiğini duyurmuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -